EP3

JUNY-2013

Com activitat de comiat del curs, ens ho hem passat d'allò més bé fent dibuixos de gran format al pati. Aquí teniu el resultat.

Una casa

Arbre i flors

Pau

Pou


L'estampat és una tècnica de pintura que dóna molt de joc. A la tapa de l'àlbum de Visual i Plàstica hem jugat amb objectes circulars. Aquí estem en plena acció.
 MAIG-2013

26-5-2013
En aquesta filmació ens veureu experimentar amb els objectes i la pintura. La capacitat creativa pot venir donada pels objectes amb els que treballem. El resultat és interessant i divers. Aprenem els uns dels altres.ABRIL-2013

1-4-2013
D'això dic jo treballar! Així dóna gust. La creació en estat pur..., un pur plaer.
En aquestes filmacions ens veureu en plena feina i el resultat final.

 
MARÇ-2013

18-3-2013
Aquí teniu el resultat de les nostres últimes creacions.

 
13-3-2013
A la filmació ens podeu veure ben engrescats i gaudint del treball en grup.12-3-2013
Us presentem els nostres personatges creats a la manera d'Arcimboldo!

Aquí teniu la nostra segona exposició de creacions en tres dimensions inspirada en la manera de fer de l'Arcimboldo. El mural també està ja complert.Avuí hem experimentat també amb la textura i el relleu tot marcant unes fulles: la posavem sota el full blanc i passavem la cera tova per sobre. L'efecte ens ha agradat molt!! Mireu el resultat.

11-3-2013
Recordeu les creacions en tres dimensions que vam fer inspirades en l'obra de l'Arcimboldo? En aquesta filmació ens podeu veure treballar.11-3-2013
Aquí ens podeu veure quan intercanviem informació sobre l'Arcimboldo de manera cooperativa. És la millor manera d'aprendre: els uns dels altres.8-3-2013
Avuí hem acabat les creacions en dos dimensions. Aquí teniu les filmacions. Això sí que és creativitat!
Ara ens estem preparant per les properes exposicions en tres dimensions. Ja veureu el que podem arribar a fer! 

5-3-2013

Ens ho hem passat "pipa" muntant les nostres creacions a la manera d'Arcimboldo. Aquí podeu veure un primer tastet. Trobo que han quedat increibles!!

 

Aquí podeu veure com queda la primera d'una sèrie d'exposicions que farem en homenatge a l'artista que estem treballant: Giuseppe Arcimboldo.
 

FEBRER-2013

26-2-2013
Ja us ho deia jo que treballar l'Arcimboldo seria molt divertit! Ell creava personatges amb diferents elements, entre ells les fruites i les verdures. Aquí podeu veure les nostres creacions: són personatges fets amb menjar. El resultat és molt vistós!!
22-2-2013
Us enrecordeu de l'autor que estem treballant? Aquí teniu la resta de retrats que li hem fet. Trobo que ja comencem a dominar això de la tècnica de fer retrats, no trobeu?
 

 
20-2-2013
Investigar, descobrir, compartir i contrastar informació, construir el nostre propi aprenentatge, fer-nos preguntes, treballar amb hipòtesis, deduir les respostes... Així és com aprenem junts. Ens voleu veure en plena acció?

 


19-2-2013
Us presentem a en Giuseppe Arcimboldo.
És un artista poc conegut però molt original i divertit de treballar. De moment us presentem el seu retrat i la interpretació que hem fet. Esperem que us agradi!


5-2-2013
Recordeu aquella manera diferent de treballar les sanefes? Us fem memòria: cadascú de nosaltres ha fet una part d’un tronc. Hi havia troncs simples, troncs amb una branca i el final d’un tronc en una o vàries branquetes. És un treball fet de manera cooperativa. Entre tots podem crear una cosa diferent i que acaba sent més que la simple suma dels treballs individuals. Ho voleu veure? És realment sorprenent!!1-2-2013
Amb el mateix principi de les sanefes (un motiu repetit) estem fent una creació que guarnirà una de les parets més grans d'un dels passadissos de l'escola. Us tindrem al corrent de tot el procés, que ja hem començat.
 


GENER-2013

29-1-2013
Avui hem experimentat amb diferents tipus de sanefes.
25-1-2013
Un altre element en el dibuix és l'equilibri. Avui hem fet un experiment: Som capaços de construir un dibuix amb figures diverses de manera que ens donin la sensació d'equilibri? I, què hem de fer per transmetre la sensació de desequilibri?
Aquí en teniu el resultat:
Benvinguts i benvingudes al nostre passadís hivernal. Us agrada?11-1-2013
Resulta realment interessant i divertit crear colors barrejant pintura!!
DECEMBRE-2012

18-12-2012
Per acompanyar les baixes temperatures d'aquesta època de l'any, pintem flocs de neu amb colors freds i fabriquem les diferents tonalitats. Aquí ens podeu veure en plena tasca de creació.


3-12-2012
Per fí podeu veure el mural sobre en Kandinsky completament acabat!
NOVEMBRE-2012


30-11-2012
Recordeu que havíem començat una altra obra de’n Kandinski? Era la “Improvisació Africana”. La fotografia correspon al quadre original i sota està la filmació de les nostres creacions on podreu apreciar un efecte molt interessant. Aquest efecte té a veure amb un altre concepte que també estem treballant: la línia. Observeu a la filmació com d’important és aquest element tan simple. Curiós, oi?


Per cert, parlant de línies..., aquesta altra filmació és d'un dels treballs que hem fet amb línies. Si li doneu al "play" podeu veure el procés de creació i, a la fotografia de sota, el resultat. El més interessant de tot ha estat la feina de “quadrar-les” amb les de les làmines dels companys: Un veritable treball d’equip!
 
29-11-2012
Aquest és el passadís guarnit amb tot el que hem fet. Fa goig! Us agrada?

27-11-2012
El temps d’Advent és un bon  moment per començar a preparar la decoració nadalenca que ambientarà els passadissos de l’escola.  Nosaltres ens encarreguem de fer un cel ple d’estrelles  i àngels que anuncien la Bona Nova. També és un bon moment per treballar en grup, ajudant-nos els uns als altres i aprenent els uns dels altres.
A les filmacions podreu veure com ho fem.
20-11-2012
Dibuixar amb "xocolata"!!!????
Quina bona idea!!! Però..., bona, bona, de debó! Mmmmhhhh...!!!


1-11-2012
Després d’enllestir el treball del color amb els Cercles de Kandinsky, ens atrevim amb la pintura. L’obra d’aquest autor que treballarem serà en aquest cas “Improvisació Africana”, on predominen els colors primaris.
Abans de posar el color amb el pinzell, hi ha una feina prèvia que no es veu: dibuixar els eixos vertical i horitzontal per tal de col·locar les figures al seu lloc en l’espai. Aquests eixos els dibuixem sense regle ni mesura, només amb la nostra percepció i amb el nostre control del traç. Una vegada que ja ens han fet servei, els esborrem perquè no ens confonguin quan haguem de posar color.
En aquesta filmació podeu veure els primers moments del procés d’aquesta pintura amb pinzell.

OCTUBRE-2012

29-10-2012

I amb aquesta, completem la sèrie:26-10-2012

Aquí en teniu una altra:
23-10-2012

"Cercles" de Kandinsky: A les filmacions podreu veure totes les obres acabades. La primera és l'original, però jo em quedo amb les altres. Trobo molt interessant les diferents sol·lucions amb les que han experimentat per trobar els colors més adients. Cadascuna de les creacions és una interpretació molt personal de l'obra de l'artista.22-10-2012

Aquí en podeu veure el resultat final, què us sembla? Reals?
Sota d'aquesta fotografia també les podeu veure formant part de la decoració del passadís. La idea és donar la sensació d'un bosc de tardor. Voleu passejar-hi?

19-10-2012

El segón pas de la creació de les fulles de la tardor és molt divertit! Després d'haver dibuixat la nostra fulla sobre el paper d'embalar, amb ajut del motlle que hem retallat abans, l'hem d'arrugar diverses vegades per aconseguir una textura de "fulla seca".
Per donar-li gruix, fent servir la cola, l'enganxem a una cartolina i, per darrera, enganxem un altre troç de paper d'embalar que també arrugarem abans.
Una vegada aconseguits el gruix i la textura desitjats, ho retallem tot junt.


16-10-2012

Estem guarnint el passadís amb motius de la Tardor, més concretament "fabriquem" fulles de tardor.
En aquest vídeo veureu com comencem. És un procés laboriós que fem en tres passos, aquí podeu veure el primer:9-10-2012

Ja hem començat a reproduir una de les obres d’en Kandinski: “Cercles”. Podeu seguir des d’aquí mateix el procés de creació setmana a setmana.
En aquest primer vídeo apreciareu la cura amb la que dividim l’espai per poder col·locar els cercles. Es una feina de precisió que demana molta observació, ja que no n’hi ha dos cercles iguals.


 
SETEMBRE-2012

28-09-2012
Després de veure algunes de les obres d'en Wassily Kandinsky, hem investigat més sobre ell: la seva vida, les característiques principals de la seva obra...
Ara toca compartir tota aquesta informació per completar el nostres coneixements sobre l'artista: contrastem, verifiquem i debatem, tot ajudant-nos els uns als altres, per omplir la fitxa de l'autor.
21-09-2012

Els nens i les nenes d'EP3 hem començat amb moltes ganes el curs. Estem treballant en Wassily Kandinsky. En aquesta petita pel·lícula us el presentem:
JUNY-2012

Estem experimentant la creació amb materials diferents i grans formats. Aquí baix teniu les images. Mireu quin resultat!!CasaEl Cim de les ÀliguesPaisatge
Posta de sol al marVaixell al marCastell a la nitEl marIlla al marPlatja amb parasolVaixell navegant pel mar

Cliqueu aquí per veure tot el procés que hem seguit
MAIG-2012

A més de tot el treball de creació amb els artistes que hem treballat, el que ha cridat més l'atenció i a agradat més, tant a alumnes com a professors de l'escola, han estat les nostres dues exposicions efímeres sobre Giuseppe Arcimboldo, amb elements vegetals.

Cliqueu aquí per veure les obres.                    Cliqueu aquí per veure els grups.